Nieuws

14-07-2024 - Nogmaals waar zijn ze gebleven.

Gisteren publiceerden we een artikel over de aalscholvers die we niet langer waarnemen. Vanochtend, terwijl we door onze fotomap bladerden op zoek naar materiaal voor een mogelijk tweede artikel, stuitten we op een foto van twee konijnen in een verlaten paardenweide langs de Vogel. De foto dateert uit 2018, en het viel ons op dat we al geruime tijd geen konijnen meer hebben gezien. Is dit toeval, of gaat het slecht met de konijnenpopulatie? We zochten het even op: sinds 1950 is het aantal konijnen met vijftig procent afgenomen. Ze staan zelfs op de Rode Lijst voor Zoogdieren. Tegenwoordig is het een zeldzaamheid om een konijn te spotten. Vooral ziektes hebben tot deze dramatische afname geleid, zoals myxomatose. Daarnaast heeft een zeer besmettelijke ziekte genaamd Rabbit Haemorrhagic Disease Virus (RHDV) de konijnenpopulatie in de afgelopen decennia sterk gedecimeerd. Deze ziekte is dodelijk voor zowel wilde als tamme konijnen.


14-07-2024 - Op stap.

Vandaag belooft een redelijke dag te worden, zonder regen en met ruimte voor de zon. Al om 5:30 uur zijn we vertrokken voor een wandeling, hopend iets bijzonders tegen te komen dat we in het nieuws kunnen gebruiken. Maar in de polder is er weinig beweging te zien. Tot onze verbazing stuiten we echter op een kat, waarschijnlijk ver van huis, die zich in het maisveld aan het poetsen is. Snel pakken we onze gsm om een foto te maken, hoewel deze niet echt geschikt is om bij weinig licht een scherpe foto te creëren. De kat heeft ons al snel in de gaten en maakt zich uit de voeten.


13-07-2024 - Waar zijn ze gebleven.

Het zal niet iedereen zijn opgevallen, maar het is al een lange tijd geleden dat we aalscholvers hebben waargenomen rondom de Vogel. Enkele jaren geleden waren ze vaak te zien op het dak van het visserhuisje boven het water. We vragen ons af waar ze zijn gebleven. Hebben ze een betere plek gevonden en zijn ze daar naartoe vertrokken? Of is het aanbod van voedsel te klein? De enige conclusie die wij trekken, en dit niet alleen vanwege het verdwijnen van de aalscholvers, is dat de natuur er niet echt op vooruitgaat. Er zijn namelijk meer vogelsoorten die we de laatste jaren zelden of nooit meer tegenkomen.


13-07-2024 - Watterjuffers.

Wanneer de zon schijnt, komt de vijver tot leven met de sierlijke aanwezigheid van waterjuffers. Deze slank gebouwde insecten, met hun glinsterende vleugels, dansen in grote aantallen langs de waterkant. Hun delicate lichamen en iriserende vleugels vangen het zonlicht, waardoor ze als kleine juweeltjes door de lucht lijken te zweven.
Waterjuffers zijn niet alleen een lust voor het oog, maar spelen ook een belangrijke rol in het ecosysteem. Ze helpen bij het bestrijden van muggen en andere kleine insecten, wat bijdraagt aan een gezonde balans in de natuur. Bovendien zijn ze een indicator van een schoon en gezond watermilieu, omdat ze alleen in zuiver water voorkomen.
Dus de volgende keer dat je langs een vijver wandelt en deze sierlijke insecten ziet, neem even de tijd om hun gracieuze bewegingen te bewonderen en te waarderen hoe ze bijdragen aan de biodiversiteit van onze omgeving.


12-07-2024 - Rondom het dorp.

In deze periode is er rondom het dorp veel moois te zien. Langs de Vogel staan de bloemenstroken volop in bloei. Deze stroken zijn van groot belang voor de insecten, die op hun beurt cruciaal zijn voor de bestuiving van gewassen. Bovendien zijn de insecten essentieel voor de meeste weidevogels, omdat een groot deel van hun voedsel uit insecten bestaat. Van de familie Versol ontvingen we een prachtige foto van het vlas dat nu volop in bloei staat: een zee van vlasbloemen aan weerszijden van de Polderweg dit jaar! Een schitterend vergezicht.


12-07-2024 - Nieuwsbrief parochie.

In de wekelijkse nieuwsbrief o.a. aandacht voor de vakantieperiode:
Je zou het qua weer niet zeggen, maar de zomervakantie is toch echt begonnen voor de scholieren in het zuiden. Veel ouders zullen dan mogelijk ook vakantie hebben en kijken wat ze samen met hun kinderen kunnen gaan doen. Altijd weer een spannende tijd, maar ook een ontspannen tijd. Er is tijd om tot rust te komen, in ons eigen land of in een van de vele landen om ons heen of verder weg. Geniet ervan, doe energie op en kijk ook naar elkaar om.
Voor Hengstdijk zijn er geen bijzonderheden te melden.

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.


11-07-2024 - Reacties op het noodweer.

Op het artikel "Het viel wel mee" over het verwachte noodweer van eergisteren, ontvingen we enkele reacties en daar zijn we altijd wel blij mee. Het geeft aan dat er interesse is voor de website en kan vaak ook nog gebruikt worden als nieuwsartikel. Van Rob ontvingen we de volgende reactie:
Het viel wel mee, zo meldt de website van Hengstdijk. over het aangekondigde noodweer. Gelukkig. Toen ik als twaalfjarige in de zomervakantie bij mijn tante Lies van Buijten logeerde, werd er op een dag een fikse onweersbui aangekondigd. Mijn tante werd lichtelijk ongerust en begon haar belangrijke papieren bij elkaar te zoeken. Je wist maar nooit of de bliksem in zou slaan. Hengstdijk lag en ligt natuurlijk in het open veld en dat bracht risico's met zich. Op de kerktoren stond wel een bliksemafleider, maar tante Lies was er niet gerust op dat die het hele dorp zou beschermen. In de jaren dertig was mijn opa, Fons van Buijten, de elektricien van het dorp. Als de bliksem was ingeslagen in een van de houten lantaarnpalen met een zekering in de top, moest hij dat herstellen. Dan gingen de klimijzers om en klom hij omhoog om een en ander op te lossen. Hele andere tijden.. Hengstdijk zal nu wel beter beschermd zijn tegen dit soort noodweer.

De twee foto's bij dit artikel stuurd Mariëtte ons. Het is de opbouw van de z.g. supercell die onze regio echter vrij snel passeerde en hierdoor weinig schade en regen veroorzaakte. In Kuitaart werd slechts 2 millimeter regen gemeten.
Rob en Mariëtte bedankt voor julie bijdragen.


11-07-2024 - Update van Miriam.

Van Miriam ontvingen we weer twee schilderijen om aan haar website toe te voegen. Haar website omvat ondertussen een groot aantal schilderijen, pastel tekeningen en enkele beelden. Zeker de moeite waar om er eens rond te kijken, wanneer u dat nog nooit gedaan hebt.
Over de beelden vertelt Miriam: Ik maak al jarenlang beelden. Klei is heerlijk om mee te werken. Het is zacht en je kunt het steeds veranderen als je niet tevreden bent. Ik begon met koppen maar ben later ook kinderen gaan maken. Op de academie in Gouda heb ik leren glazuren. Ik heb zelf een keramiekoven waar ik alles in afbak op 1000-1200 graden.

Klik hier voor haar website.


10-07-2024 - Extreem vroeg.

Ruim een week geleden lazen we op het internet dat de paddenstoelen er extreem vroeg bij zijn dit jaar. Men stelt dat de paddenstoelen door klimaatverandering steeds eerder in het seizoen tevoorschijn komen dan we gewend waren. Verder lezen we dat de slakken, die dit jaar stad en land veroveren, de paddenstoelen ook hebben ontdekt en er een waar feestmaal van maken. Wij hebben in ieder geval na het lezen van dat bericht ook eens rondgekeken of we paddenstoelen konden waarnemen. En vandaag kwamen we langs de St. Josephstraat een eenzame paddenstoel tegen. Een exemplaar is niet echt een maatstaaf, maar ze zijn er dus wel.


10-07-2024 - Het viel wel mee.

Ja, het viel wel mee met het noodweer gisteravond. We kunnen gerust zeggen dat het gelukkig meeviel. Wie gisteren de weersvoorspellingen volgde en af en toe de buienradar checkte, had waarschijnlijk meer onheil verwacht. Maar het voorspelde noodweer is langs Hengstdijk geschoven en ook het onweer bleef op afstand. Vanmorgen hebben we de regenmeter gecontroleerd en er bleek slechts 3 mm regen te zijn gevallen. Het was wel een heiige en warme nacht, wat vanmorgen vroeg langs de Vogel goed te zien was door de mistflarden boven het water.


09-07-2024 - Zomaar een plaatje..

Soms zijn er dagen waarop het nieuws ons inhaalt, maar vandaag is zo'n dag waarop we even stil kunnen staan bij de schoonheid van het alledaagse. Vroeg in de ochtend, in de serene omgeving van de Putting, hebben we dit moment vastgelegd. De koeien zijn al druk bezig met hun ontbijt, terwijl de zon langzaam opkomt en de lucht kleurt met zachte tinten blauw en geel. Opvallend is dat de diepere delen van het veld nog steeds niet droog staan, wat een bijzonder contrast vormt met de grazende dieren. Een eenvoudig, maar prachtig tafereel dat ons eraan herinnert om te genieten van de kleine dingen in het leven.


09-07-2024 - Het voormalige kerkgebouw.

In ons archief hebben we enkele foto's van de voormalige kerk, maar niet echt veel informatie.
De voormalige kerk werd gebouwd in de 2e helft van de 12e eeuw, nadat in 1161 toestemming werd verkregen een parochie te stichten. De N.L op het gebouw staat voor Nicolas Lust, Norbertijnen pater en pastoor van Hengstdijk van 1642-1647. In het trouwregister van de parochie werd nog een huwelijk ontertekend door Nicolas Lust op 3 augustus 1645.
De kerk werd in 1891 afgebroken en op dezelfde plaats werd de nieuwe kerk gebouwd.

Klik hier voor een artikel over het kerkgebouw op de website van de Catharinakerk.


08-07-2024 - Het wordt nog wat.

Na de slakkeninvasie op de tuinplanten, waarbij zelfs de plantenbakken niet gespaard bleven en de petunia's het zwaarst getroffen werden, is het resultaat nog verrassend goed. Gelukkig staan de geraniums niet op het menu van de slakken, dus die zijn mooi volgroeid. Van de petunia's is ongeveer de helft verdwenen, maar sommige potten zijn gelukkig niet door de slakken bereikt. Al met al valt het nog mee hoe de plantenbakken erbij staan. Het lijkt erop dat de slakken een voorkeur hebben voor haute cuisine, maar de geraniums zijn duidelijk niet hun smaak!


08-07-2024 - Ronde van Hengstdijk.

Ronde van Hengstdijk: Een Weekend Vol Wielerspektakel.
Aankomend weekend is er weer de jaarlijkse Ronde van Hengstdijk, een evenement dat diepgeworteld is in de lokale gemeenschap. Hoewel de race de afgelopen jaren in Vogelwaarde plaatsvond, blijft Hengstdijk de historische thuisbasis en het hart van de organisatie, dankzij het toegewijde wielercomité van Hengstdijk.
De festiviteiten trappen af op vrijdag met de spannende Deltadikkenbandenrace, waarbij de jonge deelnemers strijden om de eer op hun robuuste fietsen. Het weekend belooft een waar feest voor wielerliefhebbers te worden, met zaterdag en zondag races voor de amateurwielrenners. Dit is hét moment voor de amateurs om hun krachten te meten en voor het publiek om te genieten van de passie en competitie die de wielersport kenmerkt. Mis deze kans niet om deel uit te maken van dit evenement. Kom en moedig de renners aan tijdens de Ronde van Hengstdijk!

Klik hier voor meer informatie over de amateurswedstrijden.


07-07-2024 - Een Tijdloze Wachter.

De Hengst van de Catharinakerk: Een Tijdloze Wachter.
In weer en wind prijkt de gouden hengst trots op de vieringstoren van de Catharinakerk. Deze iconische hengst werd in de jaren zeventig van de vorige eeuw op de toren geplaatst. Daarvoor sierde hij de pastorie, en nog eerder stond hij op de oude kerk. Ons fotoarchief bevat een bijzondere opname uit 1996, waarop te zien is hoe de hengst tijdelijk van de toren werd verwijderd voor een grondige vergulding tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de kerk.


07-07-2024 - Uitslag duiven.

Het was een druk weekend voor de duiven, van Erik ontvingen we de uitslagen:
Het was weer een bewogen weekend voor de duiven, met op 2 vluchten veel wind.
Ik hou het vandaag kort want het was weer een latertje voor de vrijwilligers en dat al voor de zoveelste week achtereen.
Op Cahors / Bressols ging de winst naar Jac en Lida vd Bosch, op Chateaudun naar Combinatie E & M Kint en op Quievrain naar Mark Bisschop, die de 2e en 3e snelste had van heel de Afdeling.
Allen een dikke proficiat en volgende week er weer tegenaan.


Klik hier voor de uitslagen.


06-07-2024 - Uitslag jokeren.

Er is gisteren weer gejokerd in de Schuur, van Eddy ontvingen we de uitslag:
Het was met 16 jokeraars weer een gezellige boel in de Schuur vrijdagavond. Na 5 ronden kaarten werd de volgende uitslag opgemaakt:
1. Katy
2. Hans
3. Marleen

Volgende week is er geen kaarting in de Schuur i.v.m de Ronde van Hengstdijk.


06-07-2024 - Bericht van de dorpsraad.

Via de dorpsraad ontvingen we de flyer van de gemeente betreffende "Regelingen voor een laag inkomen":
In de gemeente Hulst willen we dat iedereen kan meedoen. Dat kan lastig zijn als u geen baan heeft of rond moet komen van een laag inkomen. Daarom hebben we in de gemeente Hulst verschillende regelingen voor volwassenen en kinderen.

Klik hier voor het volledige bericht met info welke regelingen er zijn en waar u ze kunt aanvragen.


05-07-2024 - Nieuwsbrief parochie.

In de wekelijkse nieuwsbrief o.a. een artikel met de kop "Nieuwe wijn in nieuwe zakken"
In Nederland en in heel West-Europa is inmiddels al lang geen sprake meer van een christelijke cultuur. Niet meer het geloof in God bundelt alle krachten in onze maatschappij, maar het geloof in de mens en in zijn mogelijkheden. Individuele vrijheid, vooruitgang en emancipatie zijn grote waarden in de huidige samenleving. In deze nieuwe, seculiere omgeving is het niet meer vanzelfsprekend om als gelovige te leven. Eerder andersom.
Catharinakerk: maandag 8 juli 19.00 uur: eucharistieviering met als voorganger pastoor W. Wiertz.

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.


05-07-2024 - Wij feliciteren...

Wie uit de Reygerskreek of Kievitstraat de Meerkoetstraat inloopt, kan het niet missen: de feestelijke versieringen rondom het huis zijn een duidelijk teken dat er iets bijzonders te vieren valt. Wij feliciteren de familie Mast van harte met hun vijftigjarig huwelijksjubileum. Een halve eeuw van liefde en samenzijn, een mijlpaal die zeker gevierd mag worden!04-07-2024 - Activiteiten.

Liefhebbers van literatuur opgelet! Nog slechts twee dagen, vandaag en morgen, heeft u de kans om tussen de bladzijden van talloze verhalen te duiken. De boekenmarkt in de sfeervolle Catharinakerk is geopend van 13:00 tot 17:00 uur en biedt voor ieder wat wils. En voor wie van een gezellige kaartavond houdt: het dorpscentrum transformeert vrijdagavond in een arena voor jokerfanaten. De strijd barst los om 19:30 uur, maar de zaal verwelkomt u al vanaf 19:00 uur. Mis deze kans niet om uw vakantie te verrijken met nieuwe leesavonturen en een avond vol plezier!


04-07-2024 - Update.

Van Miriam ontvingen we weer een schilderij om aan haar website toe te voegen. Het is een kunstwerk van pastelkrijt op acrylverf. De eerste foto in de reeks foto's bij dit artikel. De andere foto's zijn afkomstig van de expositie van Miriam in het revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven, die momenteel aan de gang is. We wensen Miriam veel succes met deze expositie.


03-07-2024 - Af en toe.

In de serene vroegte van de Putting, waar de natuur ontwaakt, schuilt de kans om een glimp op te vangen van een vos. Dit sluwe dier, vaak misbegrepen en onterecht verguisd, draagt een schoonheid die niet te ontkennen valt. Zijn roestige vacht contrasteert prachtig met het groene decor van de Putting. Ook in het dorp zelf kom je soms de vos tegen, waar hij soms als een schim verschijnt in de schemering of bij het eerste ochtendlicht. Vorige week nog, in de schaduwrijke paden van het wandelbos nabij de pastorie, danste een vos door het gebladerte – een levendig bewijs van de wilde charme die onze hoek van de wereld siert.


03-07-2024 - Eerste oogst.

Recentelijk is net buiten onze draaicirkel een perceel wintergerst geoogst. Deze gebeurtenis werd vastgelegd door Mariëtte, die ons de bijgevoegde foto's toestuurde. Gerst, bekend als de eerste graansoort die in Europa werd geteeld, draagt de titel van oudste graansoort ter wereld. Het is niet alleen een cruciale grondstof voor bier en whisky, waar elke liefhebber van deze dranken ongetwijfeld mee bekend is, maar het dient ook voornamelijk als voer voor vee. Dit veelzijdige graan blijft een essentieel onderdeel van zowel onze landbouw als onze cultuur.


02-07-2024 - Midzomerfeest.

Na een geslaagd Midzomerfeest met vele bezoekers en prachtig weer, rest ons alleen nog een laatste reeks foto's van afgelopen zondag. Geniet van de beelden van de schieting, het gaaibollen en de prijskaarting. Nogmaals hartelijk dank aan alle vrijwilligers voor hun inzet en bijdrage. Met dank aan Arco voor de foto's.
Bij de schieting van afgelopen zondag waren er 20 schutters. De uitslag:
Eerste en tweede zijvogel; R. Verschoten
Hoge vogel; M. Clippelaer.
Meeste vogels; D. Clippelaer.

Klik hier voor de foto's.


02-07-2024 - Uitslag viswedstrijd.

Afgelopen zondag vond er weer een spannende viswedstrijd plaats bij HSV de Vogel. Voor het eerst dit seizoen konden we genieten van beter weer, wat het verblijf langs het water extra aangenaam maakte.
De winnaar van de dag vestigde een nieuw seizoensrecord met een indrukwekkend totaalgewicht van 6690 gram aan gevangen vis. Twee grote karpers droegen aanzienlijk bij aan dit indrukwekkende resultaat.
De uitslag:
1. Fons met 6990 gram
2. Alex met 3150 gram
3. J Pierre met 2310 gram

Klik hier voor de foto's.


01-07-2024 - Midzomerfeest.

Het Midzomerfeest is helaas alweer achter de rug. Van Eddy ontvingen we de uitslag van het kaarten en gaaibollen:
Het Midzomerfeest is op alle fronten geslaagd en ook de kaarting is daar geen uitzondering want maar liefst 42 personen schreven zich vandaag in.
Uitslag bieden:
1. Peter
2. Eddy
3. Jos
Uitslag jokeren:
1. Diny
2. Marian
3. Mario

Volgende kaarting vrijdag a.s. voor het jokeren. Aanvang 19h30

Uitslag Gaaibolling met 22 deelnemers.
1. Davy de Cock
2. Ronald de Cock
3. Marcel de Roos

Van Arco ontvingen we nog een serie foto's van het Midzomerfeest, klik hier voor het fotoalbum.


01-07-2024 - Uitslag duiven.

Van Erik ontvingen we, zoals gisteren vermeld, nog een uitslag van de duiven:
Zoals afgesproken hier de uitslag van de vlucht van vandaag, de duiven konden om 8u30 huiswaarts keren.
De overwinning was wederom voor Jac en Lida, een dikke proficiat.


Klik hier voor de uitslag.


30-06-2024 - Midzomerfeest.

Het midzomerfeest had gisteren een uitstekende start. Het prachtige weer nodigde uit om eropuit te trekken, en dat was duidelijk te merken. De kraampjes, rommelmarkt en boekenmarkt werden druk bezocht. Een succes voor de vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles goed verloopt en hard hebben gewerkt aan de opbouw. Vandaag, zondag 30 juni, is er om 14.00 uur een prijskaarting en om 14.30 uur schieten en gaaibollen. De boekenmarkt is nog de hele week te bezoeken.

Klik hier voor enkele foto's.


30-06-2024 - Uitslag duiven.

Van Erik ontvingen we twee uitslagen van de duiven:
Hierbij de uitslagen van de vandaag vervlogen vluchten, de duiven in Bordeaux kregen gisteren om 8uur de vrijheid, het werd een pittig vluchtje.
In Pont St. Maxence waren de duiven vandaag aan de beurt en konden om 7u20 huiswaarts keren.
De Jonge duiven werden om 7uur in Wolvertem gelost en konden zo beginnen aan het opbouwen van hun vliegconditie voor de vluchten, dit was een opleervlucht, volgende week start de wedstrijd competitie.
Op Bordeaux ging de winst naar Junior van Beveren ons Jeugdlid, dus een mooie prestatie, een dikke proficiat.
Op Pont, was die eer voor Jac en Lida van den Bosch.
Morgen worden hopelijk de duiven van de Dagfond vlucht gelost, die zijn vandaag niet gelost en verplaatst richting het westen, om zo hopelijk morgen te kunnen lossen.
Dus als het mee zit morgen nog een uitslag.


Klik hier voor de uitslagen.


29-06-2024 - Stilte voor de storm.

We waren vanmorgen al vroeg op pad; om 6 uur vertrokken we voor een rondje Putting. De wegafzettingen voor het Midzomerfeest zijn geplaatst, de kramen zijn gisteren neergezet en de straten zijn feestelijk versierd met vlaggetjes. Rond half 7 was de eerste verkoper al druk bezig zijn kraam in te richten, onder het toeziend oog van Eddy, die de standplaatsen controleert. Over enkele uren zal het waarschijnlijk een stuk drukker zijn, het weer is in ieder geval geen spelbreker.


29-06-2024 - Tour de France.

Het zijn drukke tijden voor sportliefhebbers. Het EK voetbal is aan de gang, en vandaag begint de Tour de France. Over een maand beginnen ook de Olympische Spelen. In de jaren vijftig werd er in Hengstdijk veel aandacht besteed aan de Tour de France. In ons archief staan twee artikelen uit het Nieuws- en Reclameblad van 1955 over de Tour de France.

Klik hier voor de artikelen.


28-06-2024 - Weersverwachting.

De weersverwachting is overal te vinden en hoewel niet altijd van groot belang, hebben we met het Midzomerfeest voor de deur toch even gekeken hoe het weer dit weekend zal worden. We hopen natuurlijk op een paar prachtige dagen, maar zo warm als afgelopen woensdag en donderdag hoeft het nu ook weer niet te zijn. Gewoon lekker zonnig weer zonder neerslag. We hebben enkele websites met weersvoorspellingen bezocht en het ziet er redelijk uit voor het weekend. Zaterdag wordt het waarschijnlijk 22 á 23 graden, terwijl zondag iets koeler wordt met 19 á 20 graden. Gelukkig liet de buienradar vanochtend geen regen zien voor zondag in onze omgeving. Nu maar hopen dat al deze voorspelling uitkomen en we kunnen genieten van een paar prachtige midzomer dagen.


28-06-2024 - Pinky Winky.

In de tuin bloeit momenteel de prachtige pluimhortensia met de intrigerende naam ‘Pinky Winky’. De bloesem begint subtiel lichtgroen en verandert vervolgens naar helder wit. Na enkele weken transformeert de witte bloempluim naar een zachtroze tint. Een kleurrijk schouwspel dat deze bijzondere plant extra charme geeft. In oktober verkleurt de pluimhortensia zelfs naar rood.


27-06-2024 - Nieuwsbrief parochie.

In de wekelijkse nieuwsbrief o.a. aandacht voor de parochiedag
De parochiedag bij de basiliek op zondag 7 juli 2024 komt snel nabij. De eucharistieviering in de basiliek (bij goed weer buiten) begint om 10.30 uur. Na de eucharistieviering is er in de basiliektuin soep met een broodje en koffie, en kunt u gezellig babbelen.
Voor Hengstdijk zijn er geen bijzonderheden te melden.

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief.


27-06-2024 - Midzomerfeest: Laatste voorbereidingen.

Het midzomerfeest in Hengstdijk staat voor de deur, en het belooft een bruisend evenement te worden! Hierbij een update over de laatste voorbereidingen en de planning voor morgen, vrijdag:
- Boekenverkoop in de Catharinakerk: deze week zijn de boeken overgebracht naar de Catharinakerk. Een hele klus, maar het resultaat mag er zijn!
- Opbouw kramen: Vrijdagochtend om 9 uur wordt er gestart met de opbouw van de kramen.
- GFT en oudpapierbak: Vergeet niet om vrijdagochtend vroeg (of donderdagavond) de GFT- en oudpapierbak buiten te zetten. Vanwege de opbouw van de kramen en wegafsluitingen worden deze eerder opgehaald.
Bijgevoegd vind je nogmaals de flyer met alle informatie. Laten we samen een fantastisch midzomerfeest vieren!

Klik hier voor de flyer.


26-06-2024 - Voor in de agenda.

Uitnodiging voor de Creatieve Kaartenparty.
Met groot genoegen nodigen wij u uit voor onze sprankelende kaartenparty, een dag vol creativiteit en gezelligheid. Ontdek de kunst van het kaarten maken en laat u inspireren door de nieuwste trends op het gebied van felicitatiekaarten en meer.
Datum: Zaterdag 24 augustus
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Locatie: Norbertijnenstraat 40, Hengstdijk.
Dompel uzelf onder in een wereld van creatieve mogelijkheden met onze uitgebreide collectie materialen, waaronder knipvellen, stickers, en exclusieve accessoires. Daarnaast vindt u bij ons een schitterende selectie handgemaakte kaarten en unieke cadeauartikelen van Ann's.
Mis deze kans niet om uw passie voor kaarten te delen en nieuwe inspiratie op te doen. Irene en Marianne kijken ernaar uit u te verwelkomen!


26-06-2024 - Aan de wandel.

Het wordt vandaag een prachtige dag, maar wel erg warm. In alle vroegte zijn we op pad gegaan, hopend op mooie plaatjes. De polder was stil, alsof de warmte al heerste. Het eerste wat we tegenkwamen was een reiger, vissend aan de oever van de Vogel. Op dit soort dagen is het daar goed vertoeven. In de Putting zelf was niet veel te zien; de koeien liepen waarschijnlijk ergens in de buurt van Kuitaart. In de bocht van de Karnemelkstraat, waar het onverharde pad begint, zagen we tot onze vreugde een tapuit. Het was al even geleden dat we er een tegenkwamen. Opvallend op het land zijn de aardappelen die in bloei staan, met hun kleine witte bloempjes.