Vierdaagse 2011

Evaluatie

Maandag

Op weg naar Nijmegen – Angeren. Niet wetend wat ons te wachten staat, met zenuwen in de buik, rijden we achter elkaar naar de plaats van bestemming. De reis is goed verlopen, het is niet al te druk op de weg. De camping ziet er goed uit, rond ons allemaal Mongoolse tenten. De eigenaars zijn super vriendelijk en er is een massage!! Hiervoor hebben we ons gelijk ingeschreven.

Nadat we ons op de camping geïnstalleerd hebben, gaan we met de auto naar de Waalsprinter, de parking voor die week. Vanaf deze parking vertrekt de pendelbus naar Nijmegen. Bij de wedren ruilen we ons inschrijfformulier om voor het startbewijs (polsbandje) en de eerste controlekaart. Ieder ochtend wordt het bandje gescand. 
Bij de finish wordt dit opnieuw gedaan en moet je de controlekaart met de geknipte nummer overhandigen en krijg je een nieuwe voor de volgende dag.

Vandaag hebben we nog tijd om even mee te feesten en onze vierdaagse in te proosten. De sfeer is enorm. Door heel de stad is muziek en het is enorm druk.
Ook de winkels zijn open wat voor ons vrouwen geen overbodige luxe is!! Na een heerlijk diner gaan we terug naar de camping om ons voor te bereiden op de eerste wandeldag.

Vrijdag 4e wandeldag

Ook de laatste dag hebben we een buitje regen. Omdat deze niet zo heftig is als de dag ervoor, kan er een foto gemaakt worden. Juliska loopt deze dag een stuk gemakkelijker op andere schoenen. Dit zorgt voor een meer ontspannende dag. We lopen de gehele dag samen en genieten van alles om ons heen. Wat een drukte op de Via Gladiola!! We hebben goed afgesproken met onze mannen en schoonouders van Juliska, waar ze staan maar het is zo lastig te zien allemaal. Dan ineens blijken de kinderen op een ‘druppel’ te midden van de weg te zitten! Wat een enorme ontlading geeft dit. Als we na al het knuffelen opzij kijken, staan ook onze mannen er, natuurlijk met gladiolen! De kinderen lopen mee tot aan de finish en voelen zich heel stoer. Van hun smoeltjes is af te lezen dat het ook voor hun een zware week geweest is. Op de tweede tribune zitten Katrien (Polderjongens) en haar moeder om o.a. familie toe te juichen maar ook ons slaan ze niet over. Ook zij heeft een lekker rosébiertje voor ons meegenomen.
Arjen overhandigt de tegel aan Juliska waar ze de training mee begonnen is. Heel symbolisch. Ze besluit om hem in Nijmegen te laten liggen als opstapje voor de deelnemers van volgend jaar.
Daar is ie dan, het welverdiende kruisje!!! Wat zijn we er trots op. Hierna vertrekken we met z’n allen richting de camping om daar de week af te sluiten met een laatste rosébiertje. De eigenaars van de camping komen ons feliciteren en geven ons een bosje zonnebloemen. Ontzettend aardig! Na te douchen en spullen te pakken, rijden we door. We eten samen nog bij de Mac Donalds en dan splitsen onze wegen weer. Toch eventjes moeilijk, je hebt zoveel samen gedeeld deze week. Een ervaring die niemand ons meer afneemt!
Nu thuis moet alles nog een beetje op z’n plek komen. Juliska is lekker op vakantie naar Kroatië en Petra geniet thuis verder van haar vakantie. Hengstdijk en omgeving, hartstikke bedankt voor alles! Het heeft ons heel erg goed gedaan om te lezen en te horen hoe ieder met ons meeleeft. Ook bedanken we Ko en Willem die voor ons de site verzorgt hebben. Met Ko hadden we iedere dag contact over het verloop van de tocht. Hij heeft ons mondeling verslag fantastisch omgezet in woorden! Mensen vragen of we volgend jaar weer gaan. Voorlopig hebben we er even genoeg van, maar zeg nooit nooit. De training vooraf heeft ons enorm veel tijd en energie gekost wat niet altijd even makkelijk in te delen was binnen het gezinsleven. We zijn echter wel heel blij dat we alles een keertje meegemaakt hebben! En als je van plan bent om ook eens mee te doen, we kunnen je volop tips geven….. 
‘you never walk alone’

Klik hier voor het gastenboek