Vierdaagse 2011

De Vierdaagse 2011

Ook enkele deelnemers uit Hengstdijk doen mee aan de vierdaagse van Nijmegen. Het leek ons dan ook leuk de deelnemers te volgen en een soort blog bij te houden van hun bevindingen. Op dit gedeelte van de website hengstdijk.eu vindt u dan ook het verhaal van de deelnem(st)ers en eventuele foto's.

Wie doen er mee ?

Even voorstellen: ik ben Juliska Albers-Jutte 31 jaar, woonachting in Hengstdijk, getrouwd en 2 kindjes.
Sinds 1997 werkzaam bij de Koninklijke Marine, momenteel geplaatst in Vlissingen. eerste keer vierdaagse, loopt individueel als militair, met 10kg bepakking! Getrainde kilometers tot nu toe 230 , er volgen er nog veel meer!

Even voorstellen: ik ben Petra Mel, 34 jaar , woon in Hengstdijk samen met mijn man en twee kinderen. Sinds 1997 ben ik werkzaam in het onderwijs als leerkracht basisonderwijs (verschillende groepen) en de laatste jaren begeleid ik ook de rugzakleerlingen op onze school (Ter Duinen – Kloosterzande).
Met carnaval vroeg Juliska mij om mee te doen met de wandelvierdaagse en hierop heb ik dapper met ‘ja’ geantwoord. Sinds half april weet ik dat ik ingeloot ben. Wandelen deed ik nooit, maar tot nu toe heb ik er ook ruim 200 km op zitten en train ik dapper door.

De Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse, officieel
de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, wordt ieder jaar gehouden en start op de derde dinsdag van juli.
Het is het grootste wandelevenement ter wereld en een van de grootste sportevenementen ter wereld.
De Nijmeegse Vierdaagse wordt door Stichting DE4DAAGSE (Onderdeel van de KNBLO-NL) georganiseerd.

Deelnemers aan de Vierdaagse lopen vier dagen lang 30, 40 of 50 kilometer; militairen lopen 40km (met 10kg bepakking) of 50km zonder.
De Nijmeegse Vierdaagse valt samen met de Vierdaagsefeesten (voorheen Nijmeegse Zomerfeesten).

Programma

De over vier dagen verspreide wandeltocht is ingedeeld in vaste routes. Elke wandeldag heeft een aparte naam, vernoemd naar de belangrijkste plaats die die dag wordt bezocht. 
1e dag: Dag van Elst
2e dag: Dag van Wijchen
3e dag: Dag van Groesbeek
4e dag: Dag van Cuijk