Inleiding

Het begon eind 2017. De koelkasten van Dorpscentrum de Schuur zijn aan vernieuwing toe.

Door het bestuur werd er over nagedacht hoe verder. De bar en de tafels zijn 18 jaar oud. Ooit tweedehands gekocht en in stukken gemonteerd. Een globale rekensom eindigde op een bedrag wat bij het bestuur van het Dorpscentrum niet voor handen was. En als vanzelfsprekend wil je wel je rol in de gemeenschap van Hengstdijk blijven vervullen. 

We hebben ons begin 2018 georiƫnteerd op mogelijkheden bij de Gemeente Hulst en het Oranje Fonds. Na een telefonisch onderhoud met een voorlichter van het Oranje Fonds zagen we ook hier kansen. Een begroting met achterliggende offertes werden gepresenteerd bij het Oranje Fonds en de Gemeente Hulst. Uiteindelijk kwam er een toezegging voor financiƫle ondersteuning van het Oranje Fonds, in samenwerking van het Zeeuws Heldenfonds en de gemeente Hulst. De dorpsraad had in 2017 al een klein bedrag opzij gezet.

Klik hier of op "voortgang"hier voor de stapsgewijze vordering van het project.

Het bestuur van het Dorpscentrum vertrouwt erop hiermee, in Hengstdijk, een passende plek te kunnen bieden voor de sociale verbondenheid van de inwoners.

Met dank aan: 
het Oranjefonds
Gemeente Hulst
Zeeuws Helden Fonds
Dorpsraad Hengstdijk.


Klik hier voor de website van het Oranjefonds