't Vogelnest Info 8

Schooljaar 2019-2020

Het Vastenactieproject 2020:

In 2020 kiezen de drie parochies in Zeeuws-Vlaanderen gezamenlijk voor een eigen project in Tanzania genaamd ‘Sibusiso’.
Het Sibusiso project in Tanzania is in 2001 gestart, door Henk en Atty Hammer-Roos. Nadat ze van 1975 tot 1979 in een missie ziekenhuis hadden gewerkt, zijn ze in Zeeuws-Vlaanderen terecht gekomen, waar Henk in Terneuzen als huisarts heeft ge-werkt. In 1986 zijn ze betrokken geraakt bij Artsen zonden Grenzen in oorlogs- en ramp-gebieden. Het was hun wens om een project te starten in een politiek stabiel land voor de meest kwetsbare in de samenleving. Het is Tanzania geworden.
Kinderen met een verstandelijke beperking. Deze kinderen werden vaak weggestopt. Het werd gezien als een straf van God. De moeder werd vaak uit de familie verstoten en de vader verliet in veel gevallen het gezin.
In het Sibusiso programma wordt aandacht besteed aan het gehandicapte kind, aan de hele familie en de directe omgeving. In Tanzania wordt er gewerkt met 55 enthousiaste en betrokken Tanzaniaanse medewerkers.

Wat er zoal gedaan wordt:
• Het mogelijk maken van sportevenementen van gehandicapte
kinderen en gezonde kinderen
• De revalidatie van de kinderen
• Het verstrekken van: looprekjes, aangepaste stoeltjes en rolstoelen.

Op school krijgen de peuters en gr. 1 t/m 5 een spaarpotje mee.
Gr. 6 t/m 8 gaan meedoen met de Fiets-In
op 9 april, 13.00u. Zo hopen we een steentje bij te dragen!
De leerlingen hebben hun spaarpotje of sponsorlijst mee! Ze kunnen het geld inleveren bij de juf tot 9 april 2020.

Het Paasontbijt

(DONDERDAG 9 APRIL, 8.30U)

Wordt verzorgd door de ouderraad, daarna knutselen in groepen met vrijwilligers en eitjes zoeken op het plein …...

Musical Junglebeat

HET VERHAAL: Freek Pronk leidt een excursie in de jungle met Kenny Boeijen, Mevrouw Van Jengelen en andere kleurrijke figuren. Maar wacht eens... horen ze daar een meisje gillen? Dat is Claire, alleen in de jungle. Gelukkig slingert held Tarsam haar te hulp aan zijn liaan. ‘Ja, stop maar! Dat doen we even opnieuw.’ klinkt het vanuit de megafoon van regisseur Finn Nieto. Het verhaal van Tarsam en Claire wordt namelijk opgenomen en Freek Pronks excursie loopt midden door de wereld van de film. De opnames gaan alleen niet zo vlotjes. De acteurs spe-len als natte kranten, de kostuumafdeling van Harry Stijl en Jente Draad heeft de verkeerde kleding geregeld en dan valt acteur Sam ook nog met zijn liaan naar beneden. Wat een geklungel in de jungle! Niemand weet dat Slimme Sjaak, de vriend van Kenny Boeijen, de liaan van Sam heeft doorgesneden. Zo kan Kenny zijn rol in de film namelijk overnemen en de hoed van Claire stelen. Sonny doet het geluid van de film. Daarbij geniet ze het meest van de geluiden van dieren en ze zingt het mooie lied: Voor alle dieren en heeft een dubbelrol met Stuntvrouw An die juist alles durft. Leroy Lens is de cameraman van de film en onlosmakelijk verbonden met zijn camera, hij legt altijd alles vast! Anna speelt ook in de film. Ze is een Anacondakoningin en heeft een dubbelrol met Jente Draad. Klaske Klap-per is de opnameleidster van de filmcrew en heeft een dubbelrol met Stuntvrouw Nan. Robin Prop is druk in de weer op de filmset en regelt alle props. Ondertus-sen wil Slimme Sjaak de hoed te pakken krijgen omdat er gouden bladeren op zit-ten. Maar Kenny vindt het werken bij de film veel te leuk, eindelijk iets dat hem kan boeien! Hij verbetert zelfs het script en maakt nieuwe vrienden. Slimme Sjaak is kwaad en wil Kenny verlinken. Tuur en Luur spelen beiden een komische rol en veranderen in gevaarlijke krokodillen! Als alles in het honderd dreigt te lopen, komt Freeks kennis van de jungle goed van pas:
Volg de beat van je hart, dan is het eind goed al goed voor dit verhaal.

Woensdag 1 juli: 18.30u starten we met het voorprogramma: gr. 1/2, gr. 3/5
Daarna de musical: Junglebeat opgevoerd door gr. 6/7/8 (goed oefenen!)
Licht, geluid: Simon Banach
Zaal: de Schuur, met extra dank aan Jan van Belle en leden dorpscentrum.

Wil je helpen met decor? Laat dit dan weten aan de juffen!!!

IGLO projecT

Geweldig.......de iglo is af!
Met dank aan Vanessa en alle leerlingen die hebben geholpen met sparen van de 500 flessen ……..en het lijmen ervan.
De iglo is nog even te bewonderen in onze aula.

25 maart: Groene schoolplein maken

Tevoren worden de stukken grond onkruidvrij gemaakt en struikjes worden eruit gehaald door ouders/ vrijwilligers. Er zijn nog vrijwilligers nodig om te komen
helpen op 25 maart, graag doorgeven aan juf Petra.

Afscheid

De ouders van Gianni, Luc, Noa, Naomi, Nina (groep 8), deze leerlingen zelf en het team ‘t Vogelnest hebben 6 juli 2020
een Afscheidsavond.

Om 17.30 u. starten zij met een BBQ en zal het afscheid van groep 8 plaatsvinden, met foto’s, cadeaus en liedjes! 

9 juli glijden we dan echt uit van ‘t Vogelnest.

EHBO

Groep 6/7/8 heeft EHBO lessen van juf Rosita. We leren over kleine ongelukken en wat we zelf kun-nen doen, een snelverband aanleggen, hoe ons geraamte er uit ziet en wat we kunnen doen als we een bloedneus hebben. Veel kinderen maken dezelfde ongevallen mee. Logisch natuurlijk, want als je voetbalt, buiten speelt of nog even moet ren-nen om op tijd op school te komen, is de kans op bepaalde ongevallen nou eenmaal groter.

Bedankt juf Rosita en hopelijk halen we 30 juni allemaal ons diploma!